«Go Nature» – Οι δικοί μας νέοι προτείνουν φύση

29

Με όραμα να φέρουν τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση μέσα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες μια ομάδα νέων παιδιών της πόλης μας ίδρυσαν τον φυσιολατρικό σύλλογο «Go Nature» και …πήραν τα  βουνά.

«Ο βασικός στόχος του συλλόγου μας, όπως αυτός αναφέρεται στο καταστατικό, είναι η ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας και αναρρίχησης καθώς και όλων των δραστηριοτήτων που γίνονται στο βουνό. Για τον σκοπό αυτό οργανώνονται εκδρομές και αναβάσεις στο βουνό σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, με έμπειρους ορειβάτες και συνοδούς για να γνωρίσει ο απλός κόσμος την ομορφιά των βουνών μας, αλλά και να ζήσει ξεχωριστές εμπειρίες στο φυσικό του περιβάλλον», υποστηρίζουν οι ίδιοι και  καλούν «όποιον θέλει να γνωρίσει το πραγματικό του “σπίτι” να συμμετάσχει στις δραστηριότητές μας και να δεθεί ξανά με ένα κομμάτι που ούτως η άλλος υπάρχει μέσα του».

Οι Go Nature περπατούν στα μονοπάτια της φύσης, «δαμάζουν» τα ποτάμια, εξερευνούν επιβλητικά φαράγγια και αναρριχούνται με ασφάλεια:

Πεζοπορίες
Η Πεζοπορία απευθύνεται σε όλους του ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και ειδικά σε όσους αγαπούν το περπάτημα και την περιπλάνηση στη φύση, στο βουνό, στα ποτάμια, στις θάλασσες, στα νησιά και ακόμη στις πόλεις και στις άγνωστες αρχαιότητες. Στην Ελλάδα υπάρχουν εύκολες, αλλά και δύσκολες διαδρομές, που αξίζει να περπατήσει κάποιος το περπάτημα γίνεται με ζωηρό ή γρήγορο ρυθμό βαδίσματος. Η πεζοπορία δεν χρειάζεται γνώσεις αναρρίχησης ή τεχνικό εξοπλισμό όπως σκοινιά καρφιά κ.λπ.

Canyoning
Στην Ελλάδα, το canyoning (διάσχιση φαραγγιού) είναι μία σχετικά νέα δραστηριότητα που όμως αναπτύσσεται γρήγορα, κερδίζοντας πολλούς και φανατικούς οπαδούς.

Προϋποθέσεις για τη διάσχιση φαραγγιού (canyoning): Γίνεται πάντα από μικρές ομάδες με επικεφαλής έναν έμπειρο οδηγό και έπειτα από σωστό προγραμματισμό. Τα άτομα που συμμετέχουν πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να γνωρίζουν κολύμπι.

Ράφτινγκ
Το ράφτινγκ είναι ομαδικό άθλημα κατάβασης ποταμού με φουσκωτή βάρκα. Το πλήρωμα αποτελείται από έναν επαγγελματία οδηγό ποταμού και από 6-12 κωπηλάτες, ανάλογα με το μέγεθος της βάρκας το οποίο καθορίζεται από το βαθμό δυσκολίας του ποταμού και την ποσότητα των νερών του. Ο έμπειρος οδηγός που βρίσκεται στη βάρκα καθοδηγεί το πλήρωμα και του δίνει τις ανάλογες εντολές για να κωπηλατεί ανάλογα, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα φυσικά εμπόδια που συναντώνται κατά τη διάρκεια της κατάβασης. Όπως όλα τα σπορ περιπέτειας, έτσι και το ράφτινγκ έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας, συνεπώς και κάποιους κανόνες ασφαλείας. Έχει πάρει την ονομασία του από την αγγλική λέξη raft (σχεδία).

Αναρριχήσεις
Αναρρίχηση είναι η προώθηση σε κάθετη ή κεκλιμένη σκληρή επιφάνεια με την χρήση ειδικών τεχνικών και κινήσεων. Διακρίνεται στην «ασφαλισμένη» αναρρίχηση (με κανόνες και πρακτικές κίνησης και ασφάλισης και με τη χρήση σχοινιού) και στο bouldering, την αναρρίχηση δηλαδή σε χαμηλά βράχια ή κλειστές πίστες, χωρίς τη χρήση σκοινιού με μόνη, ενδεχομένως, εξασφάλιση από την χρήση ειδικών στρωμάτων. Υπάρχει ακόμα και η «σόλο» αναρρίχηση που λαμβάνει χώρα χωρίς τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις δραστηριότητες, συνεργάζονται με εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την ομάδα στο www.gonature.gr και να επικοινωνήσουν με τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.: 697 493 0902 │697 175 8023 │ 698 030 3107
mail: info@gonature.gr
Fb: gonature
Instagram: @gonature